0905 528 882enlap@enlap.sk

Prečo študovať v zahraničí?

5 dôvodov, prečo študovať v zahraničí...

Cestovanie v mladom veku je oslobodzujúce, no ak k spoznávaniu sveta pripojíme aj vzdelávanie, získame tak veľkú šancu zlepšiť svoj život. Čas strávený štúdiom v zahraničí sme zažili aj na vlastnej koži. Preto prikladáme 5 dôvodov, pre ktoré sa naozaj oplatí investovať do študijného pobytu v zahraničí.

Objavíš kus sveta
... a samého seba. Svet je obrovský a napriek tomu, že sa hranice medzi jednotlivými štátmi neustále otvárajú, stále nás prekvapí spôsob života ľudí, žijúcich v inej krajine. Niekedy na kultúrny šok stačí aj hodina cesty. Popri spoznávaní sveta však budeš mať množstvo času na spoznanie samého seba. Čas strávený osamote ti dá možnosť nazrieť do svojho vnútra a naozaj sa zamyslieť nad tým, čo sú tvoje priority a túžby. Keď nie si obklopený známymi, môžeš zahodiť všetky pretvárky a sústrediť sa nielen na seba, ale aj na to, čo máš naozaj rád.

 jazykove kurzy v zahranici

Spoznáš nových ľudí
Čas spojený so štúdiom v zahraničí ti umožní nielen kvalitné vzdelanie, ale aj množstvo príležitostí skamarátiť sa s ľuďmi, s ktorými zdieľaš podobné záujmy. Asi len málokto by chcel stráviť všetok čas osamote a keďže tvoji kamaráti budú na kilometre vzdialení, budeš si musieť nájsť nových. No nemusíš mať z toho vôbec strach, aj tí najhanblivejší sa čoskoro osmelia a začnú konverzovať s úplnými cudzincami. Vďaka stretávaniu sa s ľuďmi z rôznych kultúr sme omnoho tolerantnejší, rozširujeme si naše obzory a  často nás aj nový pohľad na svet a ľudí v ňom inšpiruje. Z vlastných skúseností vieme, že kamarátstva zo zahraničia, nekončia dňom odchodu zo študijného pobytu, ale puto ostáva silné aj počas ďalších rokov.

jazykové kurzy angličtiny

Osamostatníš sa
Keď cestuješ s rodinou alebo s kamarátmi, často sa chopí rozhodovania ten najpriebojnejší alebo najstarší zo skupiny. Teraz však pôjdeš na študijný pobyt sám, kde sa budeš musieť naučiť rozhodovať sám za seba. Bude len na tebe ako si minieš svoje vreckové, kam sa pôjdeš najesť, ktoré pamiatky si budeš chcieť pozrieť. Pobyt v zahraničí ťa donúti spoliehať sa viac na seba a svoje inštinkty. No a keď si nakoniec uvedomíš, že si schopný robiť rovnako dobré rozhodnutia ako tí najpriebojnejší zo skupiny, tvoja sebadôvera stúpne. Táto novonadobudnutá vlastnosť je navyše veľmi oslobodzujúca a v nasledujúcich rokoch tvojho života ti ešte neraz pomôže.

Naučíš sa nový jazyk
Jazykový pobyt je určený všetkým tým, ktorí sa chcú zdokonaliť v jazyku. Možno sa už vieš plynulo dohovoriť a chceš si svoje zručnosti precvičiť naživo, možno chceš len vyšperkovať svoj prízvuk a pochytiť novú slovnú zásobu, ktorú v učebniciach nenájdeš, no a možno patríš k tým, ktorých vždy obleje pot, keď majú niečo povedať pred celou triedou a ešte k tomu v cudzom jazyku. Takýto študijný pobyt posunie každého a dodá Ti potrebnú odvahu. U niektorých dokonca prebudí nepoznanú túžbu po učení sa cudzích jazykov a o pár rokov z nich budú známi lingvisti a tlmočníci. 

Vynikneš v dave
Vďaka času štúdiu v zahraničí sa dostaneš do situácii, ktoré môžu byť aj ďaleko za hranicami tvojej komfortnej zóny. Áno, vieme…znie to trochu strašidelne, ale tento čas je dôležitý na tvoj osobnostný rast. Prekonaním každej novej prekážky dokážeš samému sebe, že v zahraničí dokážeš nielen prežiť, ale sa aj o seba postarať a tento čas si aj poriadne užiť. No a keď sa vrátiš domov, budeš mať historiek na rozdávanie. Čo je však omnoho dôležitejšie, štúdium alebo aj jazykový pobyt v zahraničí ťa pripraví aj na život po škole. Presne tak, školopovinné časy jedného dňa pominú, no skúsenosti získané v zahraničí ťa budú sprevádzať tvojím celým životom a pomôžu ti vyniknúť pri hľadaní si práce po škole. Ponuku kurzov a študijných pobytov v zahraničí, vďaka ktorým nazbieraš potrebné skúsenosti nájdeš na www.enlap.sk

jazykove kurzy v zahranici 

 BONUS:
…a možno nakoniec zistíš, že si jednoducho výborná spoločnosť a budeš so sebou tráviť omnoho viac času aj po príchode domov! ;)
Prečítajte si aj naše ďalšie blogy:
  • Ako som sa na jeden týždeň stala študentkou školy Malaca Instituto v Malage! TU
  • Skúsenosť našej študentky so stredoškolským pobytom v Nemecku. TU
  • Skúsenosť našej študentky Katky so stredoškolským pobytom v Írsku. TU
  • O tom, prečo by si mal vyskúšať štúdium v zahraničí  a ako ti vieme pomôcť. TU
  • Moja skúsenosť s jazykovým pobytom na Malte! TU
  • Interview o štúdiu v zahraničí s pani riaditeľkou ENLAP TU

Cenovo výhodné letenky

REZERVAČNÝ SYSTÉM ARES
ARES 
Späť hore