0905 528 882enlap@enlap.sk

O tom, prečo by si mal vyskúšať štúdium v zahraničí a ako ti vieme pomôcť

Štúdium v zahraničí bolo pre našincov niekedy takmer nedosiahnuteľnou métou. Absolvovať pobyt hoci aj len v západnej Európe bolo snom mnohých, no realitou len pre hŕstku vyvolených. Dnes je však iná doba. Hranice sa otvorili, možnosti štúdia či jazykového kurzu v zahraničí sú tu, stačí si len vybrať.
 
Ak ťa táto téma zaujala, si tu správne. Dnes si totiž povieme niečo o tom, prečo vlastne vycestovať za vzdelaním a ako ti s tým vieme pomôcť.
 
Príjemné čítanie! 

Tak prečo vlastne?


Dôvodov je kvantum, každý si nájde ten svoj.
 
V prvom rade ide o spoznávanie iných kultúr. Na Slovensku to už poznáš. Máme krásne zvyky a tradície, výborné jedlá, Jánošík bol frajer, ale život je o neustálom učení sa a vstrebávaní nových podnetov a informácií.
 
A kde lepšie spoznať inú kultúru, ako priamo na mieste, v zahraničí?
 
Počas štúdia či jazykového kurzu máš unikátnu možnosť vyskúšať si to na vlastnej koži. Iné prostredie, iní ľudia, iné zvyky a hlavne neopakovateľné zážitky. To cez internet nezískaš, ani z rozprávania kamarátov. Až keď vycestuješ, zistíš, aké to je.
 
Vieš ako chutí pravý americký jablkový koláč? Na Slovensku ho určite neochutnáš, možno iba takú napodobneninu. Cudzia gastronómia je veľkým lákadlom pre mnohých. Čo by to bol za študijný pobyt v zahraničí, ak by si si danú krajinu nemohol aj okoštovať? A domov si donesieš množstvo nových receptov a zážitkov pre chuťové poháriky.
 
Veľkým plusom sú jednoznačne aj noví ľudia, ktorých spoznáš. Nové kamarátstva, možno aj lásky, nové kontakty. Vzájomnou komunikáciou zistíš, že na druhom konci sveta (alebo hocikde inde v cudzine) sa na život pozerajú odlišnou optikou. Vieš sa veľa naučiť a zároveň aj veľa odovzdať. A to sú skúsenosti a zážitky, ktoré ti už nikto nezoberie.
 
Kto povedal, že kamarátstvo končí spolu s jazykovým kurzom? Máme tu sociálne siete a smartfóny, kvantum spôsobov, ako ostať v kontakte. To sú známosti, ktoré majú nevyčísliteľnú hodnotu. Nič ti zároveň nebráni nového známeho pozvať k nám, navariť mu halušky a načapovať pravú nefalšovanú kofolu.
 
Nehovoriac o tom, že získaš veľa cenných poznatkov. Štúdium v zahraničí má v porovnaní s naším školstvom svoje špecifiká. Úplne iné osnovy, odlišný spôsob odovzdávania informácií. Získať viac uhlov pohľadu nikdy nie je na škodu, práve naopak, v ďalšom živote to vie veľmi pomôcť. Ľudia s rozvetveným a kritickým myslením sú totiž úspešnejší.
 
Keď sme už pri tých poznatkoch, vycibríš si jazykové schopnosti. Samozrejme, aj výučba na klasických hodinách má zmysel, nič však nenahradí aktívnu komunikáciu priamo v zahraničí, či už s native speaker-mi, alebo študentmi, ako si ty.
 
Presvedčili sme ťa? Áno? Super!
 
Nie? Čítaj ďalej!
 
Doba praje študijným pobytom v zahraničí
 
Vráťme sa k tomu, čo sme spomenuli na začiatku. Generácie pred nami takéto možnosti určite nemali, štúdium v zahraničí bolo limitované veľmi úzkym výberom (socialistických) krajín. O pobyte v USA či Anglicku mohli akurát tak snívať. Dnes tu tieto možnosti sú.
 
Nebolo by ti ľúto, ak by si si to nevyskúšal/a?
 
Už stredovekí moreplavci chceli objavovať nepoznané. Ty máš možnosť vyskúšať si nový svet bez všetkých nástrah, ktorým čelili oni. A ešte sa pritom aj veľa naučíš, osvojíš si cudzí jazyk a to sú veci, ktoré ti pomôžu aj v kariérnom raste. Nič ti totiž nebráni nájsť si popri štúdiu aj nejaký džob a privyrobiť si. Kto si už kúsok toho sveta pobehal, má to na trhu práce neporovnateľne jednoduchšie.
 
Povieme to na rovinu. Moderný človek je scestovaný. Práve spoznávaním nových ľudí a kultúr, jazykov a reálií, získavaš rozhľad. Toleranciu. Zážitky. Buduješ sám seba a tým zvyšuješ svoju hodnotu, nielen pre iných, ale aj introspektívne. Cestovanie je skrátka super!
 
S tým súvisí aj skutočnosť, že študijným pobytom za hranicami sa do istej miery osamostatníš a oslobodíš. Vyskúšaš si, aké to je hospodáriť sám so svojím životom a časom. Čo uprednostniť, na čo sa vykašľať. Určíš si priority a získaš know-how, ktoré z kníh nevyčítaš, z internetu nestiahneš, z počutia nevstrebeš. Toto jednoducho musíš zažiť. Ináč to fakt nejde.
 
Chceš aj ty byť moderným človekom? Veríme, že áno. A sme tu od toho, aby sme ti k tomuto cieľu dopomohli najlepšie, ako len vieme. Či už ťa lákajú jazykové kurzy v USA, štúdium v Nemecku, alebo hoci aj výmenné pobyty v zahraničí. 

Čo od nás získaš? A koľko ťa to bude stáť?


Máme bohaté skúsenosti v tom, čo robíme. Jazykovým kurzom a zahraničným pobytom sa venujeme v maximálnej možnej intenzite a so stopercentným drajvom a odhodlaním. Vieme už, na čo sa sústrediť a čomu sa vyhnúť. To je zase naše know-how, ktoré nám už nikto nezoberie.
 
A teraz tieto vedomosti odovzdávame ďalej. Pomohli sme už množstvu študentov (ale aj dospelým a mladším ročníkom) a bude ich ešte viac. Zároveň sa aj my veľa naučíme, aby sme mohli ponúkať čoraz kvalitnejšie a hodnotnejšie služby.
 
Spolupracujeme iba s vybranými a overenými vzdelávacími inštitúciami, u ktorých máme istotu, že ponúkajú len ten najvyšší štandard. To je pre nás prioritou. 

Za čo teda vlastne budeš platiť?


Okrem ceny kurzu je potrebné uhradiť si cestu a ubytovanie. Všetko máme podrobne rozpísané na podstránkach jednotlivých pobytov, stačí si len prejsť našu ponuku. Portfólio zahraničných kurzov a programov máme naozaj pestré, od Malagy cez Kapské Mesto až po New York. Vyberie si naozaj každý.
 
Poďme si opísať jednotlivé cenníkové položky. Začnime samotnými kurzami.
 
Podľa zvoleného typu máš v cene určité položky. Okrem výučby a skúšok to môžu byť rôzne nadstavby, prípadne poznávacie zájazdy, športové či kultúrne aktivity a ďalší mimoškolský program. Všetko máme prehľadne uvedené na stránkach jednotlivých kurzov. Líšia sa intenzitou aj dĺžkou, vyber si to, čo ti vyhovuje najviac.
 
Čo sa týka ubytovania, tak každý má možnosť výberu. Podľa typu kurzu môžu byť k dispozícii hostiteľské rodiny, apartmány, priváty a ďalšie zariadenia. Líšia sa cenou, dostupnosťou, ale aj poskytovaným komfortom. Ak si niečím nie si istý, neváhaj sa nás opýtať!
 
Jedným dychom musíme dodať, že v porovnaní s objednávkou priamo cez školu vieme ušetriť až stovky eur! A to sa už ráta, ušetrené peniaze sa totiž dajú využiť oveľa príjemnejšie, čo povieš? Navyše, pre niektoré školy máme špeciálny cenník, možno je to práve tá tvoja.
 
Chceš vedieť viac?Alebo si si nebodaj už vybral pobyt?
 
Ozvi sa nám a hor sa do zahraničia! 

Prečítajte si aj naše ďalšie blogy:
  • Ako som sa na jeden týždeň stala študentkou školy Malaca Instituto v Malage! TU
  • Skúsenosť našej študentky so stredoškolským pobytom v zahraničí. TU
  • Skúsenosť našej študentky Katky so stredoškolským pobytom v Írsku. TU
  • Moja skúsenosť s jazykovým pobytom na Malte! TU
  • Prečo študovať v zahraničí? TU
  • Interview o štúdiu v zahraničí s pani riaditeľkou ENLAP TU

Cenovo výhodné letenky

REZERVAČNÝ SYSTÉM ARES
ARES 
Späť hore